Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Veel gestelde vragen

01. Aankomst
Het is geen probleem wanneer je na sluitingstijd van de receptie aankomt. Neem vooraf contact met ons op, zodat we een en ander met je kunnen afstemmen over je aankomst.

Ik wil contact opnemen
Kampeerplaats
Op de dag van aankomst kun je vanaf 13.00 uur je kampeerplaats op. Indien je eerder aankomt, kun je al wel gebruik maken van de faciliteiten van het park. Op de dag van je vertrek dien je de kampeerplaats voor 12.00 uur vrij te maken.
Uitzonderingen zijn 2de Paasdag, Hemelvaart en 2de pinksterdag, dan mag je bij een arrangement tot 20.00 uur ’s avonds kamperen!

Brielse Lodge en Chalets
Op de dag van aankomst kun je vanaf 15.00 uur je Lodge of Chalet in. Op de dag van je vertrek dien je je Lodge of Chalet voor 11.00 uur te verlaten.
 
Trekkershut
Op de dag van aankomst kun je vanaf 13.00 uur je trekkershut in. Op de dag van je vertrek dien je voor 12.00 uur de trekkershut te verlaten.

Uiteraard mag je ook op de dag van vertrek nog gebruik maken van alle faciliteiten die de camping te bieden heeft.
 
02. Verblijf
Camping / Jachthaven de Meeuw is voorzien van een Ecotap® oplaadpunt voor alle merken elektrische plug-in-hybride voertuigen.
 
Per kampeerplaats en accommodatie is één auto toegestaan. Tegen betaling is een tweede auto ook mogelijk. De auto mag niet op de kampeerplaats worden geparkeerd, bij aankomst wordt aangewezen op welke parkeerplaats je de auto kan parkeren. Op het kampeerveld “Spronsen” mag de auto wel op de plaats geparkeerd worden.
 
Om het terrein op en af te kunnen rijden hebben wij jouw kenteken nodig. Je mag 24 uur per dag het terrein op en af rijden.
 
Wanneer je kenteken bij ons bekend is en tijdens je vakantie kun je altijd het park op- en afrijden.
 
Ja, je mag altijd op gas en op elektra barbecueën buiten bij je eigen vakantieverblijf. Barbecueën op kolen wordt tijdens lange droogte soms afgeraden door de brandweer. Dan geldt er een code rood en mag je alleen op gas/elektra barbecueën. 
Ja gezellig! Vergeet niet vooraf je bezoek aan te melden bij de receptie.
 
Blijven slapen mag ook, je betaalt dan € 5,00 logeertarief per persoon per nacht en daarnaast de toeristenbelasting à € 1,39 p.p.p.n. Wanneer je gast blijft slapen in een accommodatie is ook het huren van bedlinnen van € 9,50 p.p. verplicht.
 
Het is voor bezoekers of/en logés niet mogelijk op de camping te parkeren. Buiten de camping is er de mogelijkheid om te parkeren.
 
03. Kamperen
Alle kampeerplekken hebben een gemiddelde afmeting van 100 vierkante meter.
 
Je kunt inchecken vanaf 13.00 uur. Mocht je eerder zijn mag je wel gebruik maken van de faciliteiten tot je kampeerplaats beschikbaar is.
 
Je kunt uitchecken tot 12.00 uur. Indien je bij aankomst een toegangssleutel hebt ontvangen, lever je deze in bij de receptie. Je ontvangt de borg dan weer retour, houd je pinpas bij de hand voor retourpinnen.
 
Op een kampeerplaats kan je één hoofdkampeermiddel neerzetten (caravan, camper, familietent of vouwwagen) en maximaal 2 bijzettentjes van 6 vierkante meter per tentje.
 
Nee, er is geen vaste aankomst- en vertrekdag bij Camping / Jachthaven De Meeuw. Je kan, m.u.v. Hemelvaart en Pinksteren, op iedere gewenste dag arriveren en vertrekken.
 
Het sanitair gebouw is geschikt voor mindervaliden. Het gebouw is toegankelijk en er zijn speciale aanpassingen voor mindervaliden. Er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten met beugels, deze zijn niet verhoogd. Verder staat er een stoel voor onder de douche en is er een losse douchekop.
 
Op vertoon van je ACSI- of CKE-kaart kan je in het voor- en naseizoen voordelig kamperen bij Camping / Jachthaven De Meeuw in Brielle. Je betaalt slechts € 21,00 per nacht (max. 2 personen en excl. bijkomende kosten zoals toeristenbelasting en borg).
 
Bekijk hier de actieperiodes
Het is mogelijk om dagelijks* aan te komen op een kampeerplaats (op basis van beschikbaarheid)
Een kampeerplaats kun je vanaf 13.00 uur betrekken en op de vertrekdag* dien je de plaats voor 12.00 uur vrijgemaakt te hebben.
 
*Uitgezonderd wanneer je een arrangement met een vaste aankomst- en vertrekdag/-tijd hebt gereserveerd.
Tijdens je vakantie wil je af en toe even surfen op het internet, om je mail te checken of om een leuk uitstapje in de omgeving op te zoeken. Camping de Meeuw biedt gratis wifi aan. De snelheid van dit gratis internet is niet super snel, maar voldoende om je e-mail te lezen, te whatsappen en te surfen. 
 
Het gebruik van de wifi bij Camping de Meeuw is gratis en bedoeld voor recreatief gebruik. Wil je op je kampeerplaats sneller filmpjes streamen, downloaden en grotere bestanden downloaden dan is het mogelijk tegen betaling je internet te upgraden naar premium wifi! 

Bekijk hier de tarieven
Bij Camping / Jachthaven De Meeuw kan je al vanaf 1 nacht komen kamperen. Tijdens speciale periodes zoals Hemelvaart en Pinksteren kan je alleen het arrangement reserveren.
 
Wij hebben kampeerplaatsen van gemiddeld 100 vierkante meter met op de kampeerplaats een 10 ampère stroom aansluiting.

Bekijk hier de kampeerplaatsen
Spronsen 125 t/m 136 en 158 t/m 162 liggen op het Zuiden en Spronsen 144 t/m 147 zijn ook zonnige kampeerplaatsen.

Bekijk hier de plattegrond
Voor de sanitairgebouwen bij Camping / Jachthaven De Meeuw heb je een toegangssleutel nodig. De toegangssleutel gebruik je om de sanitairgebouwen te openen en als je warm water wilt gebruiken in de douche of de afwasbakken. Je betaalt voor de toegangssleutel een borg van €20,00 welke je bij inlevering weer retour ontvangt. Wij vragen een borg, omdat we deze sleutels graag weer terugkrijgen en weer kunnen gebruiken voor nieuwe gasten. 
 
Bij de huur van de kampeerplaats is inbegrepen:
 • 2 personen
 • Elektriciteit (m.u.v. enkele langdurige arrangementen)
 • 1 Auto op/bij de plaats
 • 2 Bijzettentjes (max. 6 vierkante meter per tentje)
 • 4 honden
 • Douches en warm water
 • BTW
 
Wat is niet inbegrepen bij de huur van een kampeerplaats?
 • Toeristenbelasting á € 1,39 p.p.p.n.
 • Borg toegangssleutel á € 20,- per kampeerplaats
 • Toeslag extra personen á € 5,- p.p.p.n. (vanaf 3de persoon)
 
Optionele bijkomende kosten
 • Voorkeurskampeerplaats € 11,50 per boeking
 • Extra auto op/bij de kampeerplaats
 • Annuleringsverzekering
 • Hondenafzetting á € 2,50 per nacht + € 25,- borg
Op de kampeerplaats heb je de beschikking over 10 ampère stroom (max. 2200 Watt). Om je een idee te geven van het verbruik van de keukenapparatuur*:
 • Friteuse 850 Watt
 • Magnetron 750 Watt
 • Combimagnetron 1700 Watt
 • Koffiezetapparaat 900 Watt
 • Waterkoker 1725 Watt
 • Tosti ijzer 1000 Watt
 • Mixer 1660 Watt
 
*dit is het gemiddelde verbruik en kan per apparaat variëren
 
04. Accommodaties
Je kunt inchecken vanaf 15.00 uur. Mocht je eerder zijn, mag je wel gebruik maken van de faciliteiten tot je accommodatie beschikbaar is.
 
Je kunt uitchecken tot 11.00 uur, de sleutels lever je in bij de receptie.
 
Ja, de eindschoonmaak is inbegrepen. Natuurlijk laat je de accommodatie netjes achter wanneer je vertrekt.
 
Ja, in je accommodatie vind je een keukendoekenpakket. Daarnaast ligt er ook een servicepakketje voor je klaar. Het servicesetje bestaat uit 2 schoonmaakdoekjes, schuurspons, toiletrol, zakje afwasmiddel, doosje lucifers, vuilniszak en een afwasborstel

 
Nee, het is niet mogelijk om eigen bedlinnen mee te nemen. Bedlinnen is om hygiënische redenen een verplichte afname. In alle accommodaties zijn dekbedden en kussens aanwezig.
 
Handdoeken mag je zelf meenemen, maar het is ook mogelijk om deze bij te boeken bij het reserveren.
 
Op aanvraag is het mogelijk om dagelijks aan te komen o.b.v. beschikbaarheid. De standaard aankomst- en vertrekdagen zijn op maandag* en vrijdag. Wanneer een feestdag op een maandag of vrijdag valt, zal de aankomst- en/of vertrekdag veranderen.
 
*Tijdens de zomervakantie zijn de aankomst- en vertrekdagen alleen op vrijdag
 
Bij Camping en Jachthaven de Meeuw kun je tegen betaling gebruik maken van draadloos internet. Om gebruik te maken van het internet is een notebook of een computer voorzien van een Wifi netwerkkaart (of USB Wireless adapter) nodig. Een geldige toegangscode kun je verkrijgen aan de receptie.

Bekijk hier de tarieven
Ja, het is mogelijk om een kinderbed incl. linnen en een kinderstoel bij te boeken. Je kan dit direct doen bij het maken van een reservering of later op www.mijndemeeuw.nl.
 
De auto mag niet bij de accommodatie worden geparkeerd. Bij aankomst zal de dichtstbijzijnde parkeerplaats je worden gewezen.
 
Weekendverblijf
Een weekend begint vrijdag 15.00 uur en eindigt maandag 11.00 uur. (3 nachten)
Midweekverblijf
Een midweek begint maandag 15.00 uur en eindigt vrijdag 11.00 uur. (4 nachten)
Weekverblijf
Een week loopt van vrijdag 15.00 uur tot vrijdag 11.00 uur of van maandag 15.00 uur tot maandag 11.00 uur. (7 nachten)
Bij de huur van een accommodatie is inbegrepen: 
 • Elektriciteit, gas en water
 • Schoonmaakkosten
 • BTW
Wat is niet inbegrepen bij de huur van een accommodatie?
Verplichte bijkomende kosten:
 • Bedlinnen € 9,50 per persoon
 • Toeristenbelasting/zuiveringslasten € 1,39 per persoon per nacht
 • € 19,25 schoonmaaktoeslag hond (alleen van toepassing in de accommodaties waar honden welkom zijn)
Optionele bijkomende kosten:
 • Voorkeurskosten bungalow € 25,- per boeking
 • Kindermeubilair per item € 5,75
 • Badlinnen € 4,50 per pakket (1 badlaken en 2 handdoeken)
 • Annuleringsverzekering
 • Hondenafzetting € 2,50 per nacht + € 25,- borg (alleen mogelijk bij huisdiervriendelijke accommodaties)

*Tarieven 2023 onder voorbehoud van wijzigingen
Dit verschilt per accommodatiesoort. Kijk op www.demeeuw.nl/verhuur voor een overzicht van het inventaris per accommodatie.
 
Ja, alle accommodaties zijn rookvrij.
 
05. Faciliteiten & Recreatie
Op Camping / Jachthaven de Meeuw is een enthousiast recreatieteam aanwezig tijdens de meeste  schoolvakanties. Het recreatieteam zorgt voor een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud. Zo zijn er onder andere voetbal- en volleybaltoernooien, film-, spelletjes- en crea-avonden, puzzeltochten, braderieën en nog véél meer.......Ook voor de kleintjes is er voldoende te doen, zoals plakken, knippen, knutselen en zo af en toe een leuke film.

Ontdek het recreatieprogramma
Camping de Meeuw biedt gratis wifi internet. De snelheid van dit gratis internet is niet super snel, maar voldoende om je e-mail te lezen, te whatsappen en te surfen. 
 
Het gebruik van de wifi bij Camping de Meeuw is gratis en bedoeld voor recreatief gebruik. Wil je op je kampeerplaats sneller filmpjes streamen, downloaden en grotere bestanden downloaden, dan is het mogelijk tegen betaling je internet te upgraden naar Premium wifi! 

Bekijk hier de tarieven 
Nee, het is niet mogelijk om gebruik te maken van onze faciliteiten wanneer je niet op het park verblijft. Ben je op bezoek bij één van onze gasten en ben je vooraf aangemeld bij de receptie dan mag je wel gebruik maken van onze faciliteiten.
 
Camping / Jachthaven de Meeuw beschikt over verschillende faciliteiten zoals een speeltuin, Eetcafé de Brielse Meeuw met snackbar, broodjesservice, Chill Out, Kids Knutsel Club, sloep-, waterfiets- en supverhuur en strandje.

Ontdek onze faciliteiten
Camping / Jachthaven de Meeuw biedt tijdens de meeste schoolvakanties een recreatieprogramma aan! Voor volwassenen worden er in ons restaurant in de meest schoolvakanties verschillende feest- en spelavonden georganiseerd.

Bekijk alle activiteiten
06. Huisdieren
Als je komt kamperen, betaal je niks extra wanneer je 1 of meerdere huisdieren meeneemt!
 
Als je een accommodatie reserveert met een huisdier brengt dit extra schoonmaakwerkzaamheden met zich mee. Je betaalt daarom eenmalig een schoonmaaktoeslag van € 19,25 per accommodatie, ongeacht hoe lang je verblijft.
 
Ja, honden en katten zijn toegestaan op alle kampeerplaats en in de enkele accommodaties. Andere huisdieren zijn niet toegestaan.
 
07. Reserveren en betalen
Je ontvangt een bevestiging van je reservering op het e-mailadres dat bij het reserveren is ingevuld. Mocht je geen bevestiging hebben ontvangen, dan kan het zijn dat deze in de map ongewenste e-mail of spambox terechtgekomen is. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan even contact met ons op.
 
E-mail: info@demeeuw.nl
Telefoonnummer: 0181-412777
Ja, het is mogelijk om een optie te nemen op een vakantieverblijf. Dit kan alleen telefonisch via tel. 0181-412777 of per mail naar info@demeeuw.nl.
 
Voor alle andere reserveringen geldt dat het totaalbedrag uiterlijk 4 weken voor aankomst moet zijn voldaan. Reserveer je last minute dan is een iDEAL betaling heel snel bij ons binnen, dus kun je ook makkelijk vooraf betalen. Zo kan bij aankomst de vakantie direct beginnen!
 
Betalen in termijnen is alleen mogelijk bij een heel seizoenarrangement. Voor alle reserveringen geldt dat je 50% binnen 14 dagen na reserveren dient te voldoen en 50% uiterlijk 4 weken voor aankomst.
 
Seizoenplaats betalen in termijnen
De betaling voor een seizoenplaats wordt verdeeld in drie gelijke termijn, die betaald moeten zijn voor 1 februari, voor 1 april en voor 1 juni. Het is ook mogelijk om voor 10 gelijke termijn te kiezen, je betaalt hiervoor wel een toeslag.
Het is niet mogelijk om online meerdere kampeerplaatsen en/of accommodaties tegelijk te reserveren. Als je meerdere reserveringen wilt maken, neem dan contact met ons op.

E-mail: info@demeeuw.nl
Telefoonnummer: 0181-412777
 
Ja, je ontvangt in bijna alle gevallen een bevestiging van je betaling. Wanneer je zelf de betaling voldoet via een bankoverboeking dan ontvang je geen bevestiging. Wel kun je zien dat de betaling is verwerkt in “Mijn De Meeuw”.

Ga naar "Mijn De Meeuw"
Nee, het is niet mogelijk om bij vertrek te betalen. Voor aankomst moet de reservering helemaal worden voldaan.
 
Als je via “Mijn De Meeuw” betaalt, dan kan dit makkelijk via iDEAL en heb je geen IBAN van Camping en Jachthaven de Meeuw nodig. Betaal je liever via een bankoverschrijving, dan vind je hier onze gegevens:
 
Bankgegevens De Meeuw

IBAN: NL79RABO0364490489
BIC: RABONL2U
Vermeld bij je betaling altijd je reserveringsnummer.
 
Wanneer je 21 jaar of ouder bent mag je met je gezin een reservering bij ons maken op een kampeerplaats. Ben je allemaal tussen de 15 en 25 jaar dan mag je niet bij ons komen kamperen.
 
Je vindt een overzicht van al je betaalde en nog te betalen bedragen in “Mijn De Meeuw”. Het is direct mogelijk om hier je reservering te betalen via iDEAL.

Ga naar "Mijn De Meeuw"
Als je reserveert, betaal je direct een aanbetaling van 50% van het totale factuurbedrag. Het restantbedrag moet uiterlijk 4 weken voor aankomst zijn voldaan. Boek je binnen 4 weken voor aankomst, dan dien je het gehele bedrag direct te voldoen.
 
Wanneer je niet op tijd betaalt, ontvang je van ons een betalingsherinnering. Bij het uitblijven van de betaling worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.
 
08. Wijzigen en annuleren
Het is niet mogelijk om zelf bijgeboekte extra’s te wijzigen of annuleren. Wil je iets wijzigen of annuleren, dan kan je contact opnemen met de receptie.
 
Het is niet mogelijk om zelf je reisgezelschap te wijzigen. Hiervoor kun je contact opnemen met de receptie.
 
Voor het bekijken van de (eventuele) mogelijkheden voor jouw reservering kan je per mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Ik wil contact opnemen
Ja, je kunt je reservering altijd annuleren. Als je dit binnen 24 uur na boeken doet, dan is dat zelfs kosteloos. Je reservering kan je alleen schriftelijk annuleren, telefonisch annuleren is niet mogelijk.  Als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten, worden er kosten gerekend wanneer je annuleert. Deze kosten worden berekend op basis van de huursom en kan je vinden in de Recron-voorwaarden.

Bekijk hier de Recron voorwaarden

Vul hier het annuleringsverzoek in

 
Ja, kleine wijzigingen* kun je altijd aan ons doorgeven en wij passen het kosteloos voor je aan. Voor overige wijzigingen en de (eventuele) mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.
 
*kleine wijzigingen: aantal personen en bijgeboekte extra’s
 
Je kunt kosteloos annuleren tot 24 uur na het boeken. Daarna worden er kosten gerekend. Deze kosten worden berekend op basis van de huursom en kan je vinden in de Recron-voorwaarden.

Bekijk hier de Recron voorwaarden
09. Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Wij vinden het erg jammer dat je niet tevreden bent over Camping / Jachthaven de Meeuw. We proberen onze gasten altijd met een tevreden gevoel terug te laten kijken op hun verblijf. We willen dan ook graag met jou tot een oplossing komen.
 
Om een klacht te melden, kun je tot uiterlijk twee weken na thuiskomst ons een e-mail sturen. Vermeld hierin je klacht, boekingsnummer, contactgegevens en alle andere informatie die nuttig kan zijn. Wij gaan met je klacht aan de slag en streven er naar binnen 14 dagen een reactie te sturen.
 • Email: info@demeeuw.nl 
Wat lastig dat je er samen niet uitkomt. De receptie is er om problemen voor je op te lossen. Als dit niet lukt, zal de beheerder de klacht overnemen. Wanneer de beheerder niet beschikbaar is of je ontevreden bent met de afhandeling van je klacht door de beheerder, kun je ons mailen? We willen graag met jou tot een oplossing komen. Vermeld in je mail je klacht, boekingsnummer, contactgegevens en alle andere informatie die nuttig kan zijn. Wij gaan met je klacht aan de slag en streven er naar binnen 14 dagen een reactie te sturen.
 • Email: info@demeeuw.nl
Wat jammer dat je verblijf niet is wat je er van had verwacht. We willen je graag verder helpen. Ga hiervoor even langs bij de receptie. De medewerkers van de receptie zullen er alles aan doen om jouw verblijf alsnog zo prettig mogelijk te maken.
 
Wat vervelend dat je niet tevreden bent over Camping de Meeuw. We doen er alles aan om het voor jou, tijdens én na je verblijf, zo aangenaam mogelijk te maken. We willen graag met jou tot een oplossing komen.

Om een klacht te melden, kun je het beste contact met ons opnemen via de telefoon of via de e-mail.
 • Email: info@demeeuw.nl
 • Tel.: 0181-412777
10. Jaarplaatsen
Nee, het is niet toegestaan om te wonen op Camping / Jachthaven De Meeuw. Wel zijn wij het hele jaar geopend en kan je dus zelf bepalen wanneer je bij ons vakanties en vrije tijd doorbrengt.
 
Het is mogelijk om een bestaande stacaravan en chalet te kopen. Wij hebben geen lege kavels meer op onze camping.  
 
Wanneer je een stacaravan of chalet wilt kopen bij Camping / Jachthaven De Meeuw krijg je te maken met diverse kosten. De kosten behorende bij een jaarplaats kunnen bestaan uit eenmalige kosten en jaarlijkse kosten.

Bekijk hier de tarieven
Via JouwChalet.nl bekijk je alle stacaravans en chalets die momenteel te koop staan bij Camping / Jachthaven De Meeuw.

Bekijk hier het aanbod